– Gleder meg virkelig til å komme tilbake på besøk når skolen har blitt tatt i bruk, sier arkitekt og daglig leder i SPINN Arkiktekter, James Dodson som var strålende fornøyd etter befaringen i ”hjerterommet” på nye Flesberg skole.

–  Dette ser ut til å bli akkurat slik vi hadde tenkt oss. Gleder meg virkelig til å komme tilbake å se når barna skal ta det i bruk til høsten.

Det sier arkitekt og daglig leder i SPINN Arkitekter; James Dodson, som er både stolt og fornøyd etter å ha vært på befaring i ”Skattekista”, et skoleprosjekt som han selv har vært med på å utforme.

For når vi nå nærmer oss utgangen av årets første måned så begynner nye Flesberg skolens ”hjerterom”, sentrallokalet mellom de to hovedfløyene, virkelig å ligne på det som vil bli sluttproduktet.

En levende skole
Råbygget er på plass med multiamfi og det hele, og dermed var også tiden inne for en aldri så liten befaring innendørs. Og James Dodson i SPINN likte det han så.

– Det er både kjempespennende og morsomt å se når ting blir akkurat slik du har planlagt, tegnet og tenkt. I SPINN har vi spesialisert oss på skolebygg, og her på Stevningsmogen har vi fått lov til å boltre oss litt ekstra. Målet vårt er å skape en levende skole der det skal være gøy å være, og her vil det jo virkelig være liv og røre med undervisning, kultur og idrett både på dagtid, kveldstid og i helgene, forklarer arkitekten som påpeker at gode møteplasser er noe av det aller viktigeste på en skole.

– Det er behov for møteplasser som dekker ulike behov og passer ulike grupper, sier James som etter befaringen er overbevist om at skolens ”hjerterom” vil fungere etter intensjonene.

– Gleder meg til skolestart
– Jeg ser at lyset slipper inn der det skal, og bruken av massivtre gjør at innemiljøet blir ekte og varmt. Og så blir det jo fargerikt og åpent, sier trebarnsfaren som ikke legger skjul på at det er ekstra morsomt å være med på et prosjekt der barn er i fokus.

– Nå bare gleder jeg meg til å se elevene boltre seg i de nye lokalene til høsten, smiler arkitekten.

Men før det skal det bygges både svømmehall og idrettshall. Det meste skal være ferdig allerede til påske. Deretter blir det en test- og etterreguleringsperiode fram til skolestart.

Råbygget til skoleprosjektets ”hjerterom” er på plass. Nå er det svømmehall og idrettshall som står for tur.

Råbygget til skoleprosjektets ”hjerterom” er på plass. Nå er det svømmehall og idrettshall som står for tur.