Betongarbeidet utføres av Trio Entreprenør fra Solbergelva. – Flesberg skole-prosjektet er en oversiktlig byggeplass – mye større enn vi er vant til, sier avdelingsleder Rune Hanssen (t.v) i Trio Entreprenør.

Grunnarbeidet til Flesberg skoles fløy 5–10 på Stevningsmogen er klart og mandag 11. juni ble skolens aller første store betongstøp satt i gang.

Grunnflaten til fløy 5–10 er på ca. 500 kvadratmeter. Totalt 100 kubikkmeter, eller 100 000 liter, med miljøvennlig lavkarbonbetong skal støpes.

Viktig milepæl
Grunnarbeidene på fløy 5–10 har til nå vært forskaling og armering. Støpen med betong gjør at alt holdes på plass.

– Igangsettelse av betongstøpet er en viktig milepæl for oss. Det er første del av fundamentet til hele skolen, og bygget blir synlig så folk ser at det skjer noe her, sier prosjektleder Øyvind Bakken hos entreprenøren Backe Stor-Oslo.

Presisjonsarbeid
Prosjektlederen beskriver betongstøp som presisjonsarbeid. Det skal støpes med pumpemikser.
– Man må treffe på høydene ellers blir bygget skakt og det forplanter seg oppover. Det er kunst, sier Bakken.

Gunstig støpevær
Betongarbeidet utføres av underentreprenør til Backe Stor-Oslo, Trio Entreprenør, fra Solbergelva. Avdelingsleder Rune Hanssen melder om gunstig støpevær.

– Det er en fordel at det er litt ruskevær i dag og ikke 30 grader og sol, sier Hanssen.

Prosjektet er i rute
Flesberg skole, idrettshall og svømmehall skal stå ferdig til skolestart høsten 2019. Byggingen går som planlagt. Betongarbeidet på fløy 5–10 avsluttes i slutten av juni. Neste steg i byggeprosessen er ringmur og bunnplate og så kommer massivtreet.

Grunnflaten til fløy 5–10 er på ca. 500 kvadratmeter.

Grunnflaten til fløy 5–10 er på ca. 500 kvadratmeter.

 

Totalt 100 000 liter med miljøvennlig lavkarbonbetong skal støpes her.

Totalt 100 000 liter med miljøvennlig lavkarbonbetong skal støpes her.