Rådmann Jon Gjæver Pedersen var en av mange som informerte under det åpne møtet på Lampeland Hotell.

Deltakerne på det åpne informasjonsmøtet på Lampeland Hotell torsdag 3. mai fikk mye informasjon om fremdriften og innholdet i det nye skoleprosjektet ”Skattekista” som nå bygges på Stevningsmogen.

I tillegg til en del teknisk informasjon fikk deltakerne en skikkelig smakebit av hvordan skoleanlegget blir seende ut innvendig. Dette sto arkitekt James Dodson fra Spinn Arkitekter for. 

Dodson tok publikum med på en virtuell reise i de fleste delene av skoleanlegget gjennom en interaktiv 3D-modell som ble vist over lerretet. De fremmøtte ble med inn gjennom hovedinngangen på skoleanlegget, og rundt i klasserommene, inn i idrettshallen og fikk seg nesten en dukkert i svømmehallen. Arkitektens presentasjon høstet applaus fra salen. 

Foruten arkitekt James Dodson, medvirket en rekke aktører med god informasjon om skoleprosjektet:

* Ordfører Oddvar Garaas snakket om historien og den politiske beslutningen bak bygge-vedtaket.

* Produksjonssjef Brynjar Henriksen i Kongsberg kommunale eiendom snakket om det unike samarbeidet Kongsberg har med Flesberg i denne saken.

* Rådmann Jon Gjæver Pedersen informerte om medvirkningsprosessen som har pågått siden januar 2016 med blant annet brukerne av skolen, og kommunens lag og foreninger.

* Oppvekst- og kultursjef Siri A. Baklid fortalte om prosessen med at kommunens to skoler etterhvert skal bli én. Hun snakket også om de ulike funksjonene som planlegges i skoleanlegget.

* Prosjektleder Øyvind Bakken hos entreprenøren Backe Stor-Oslo gikk gjennom fremdriftsplanen for byggingen. Han vise en imponerende plan som må gjennomføres for at skolen, idrettshallen og svømmehallen skal stå klar til bruk i august 2019.

* Til slutt informerte rådgiver Per Skøien om hvilke informasjonskilder innbyggerne kan bruke for å følge med på byggingen det neste drøye året.

Arkitekt James Dodson fra Spinn Arkitekter tok publikum med på en flott tredimensjonal reise inne i skoleanlegget.

Arkitekt James Dodson fra Spinn Arkitekter tok publikum med på en flott tredimensjonal reise inne i skoleanlegget.