Skoleutvikler Beate Aske Løtveit diskuterer innholdet i den nye skolen på Stevningsmogen med svært engasjerte Flesberg-elever.

19 elever fra alle trinn på Flesberg skole og Lampeland skole jobbet iherdig med å gi innspill til hva skolegården på den nye Flesberg skole bør inneholde når den står ferdig i 2019.

Tidlig onsdag morgen 4. januar møtte elevene opp til workshop på Lampeland Hotell. Skoleutvikler og pedagog Beate Aske Løtveit fra prosjektledelsen hos WSP AS utfordret elevene til å bli med å utforme innholdet i uteområdene og skolegården til den nye skolen som skal bygges.

– Jeg kan love dere at alle forslagene blir tatt med videre til arkitektene og de som skal bygge skolen. Det er ikke sikkert vi får til alt, men vi skal få til mye av det dere foreslår, sier hun.

Elevene ble delt inn i seks grupper. De fikk utdelt ark og fargeblyanter, og jobbet med å lage skisser til hvordan de ønsker seg den nye skolegården. Etter en skikkelig flott arbeidsøkt, måtte alle gruppene fremføre sine forslag. Tegningene ble presentert på storskjerm for de andre elevene som satt i salen.

En av elevgruppene presenterer sine tanke om innholdet i uteområdene på den nye skolen.

Ut fra forslagene som kom inn, er det liten tvil om at den nye skolen vil få et innholdsrikt og spennende uteområde.

De 19 elevene fikk også mulighet til å komme med innspill på hva selve skolebygget kan inneholde.

– Elevene var utrolig flinke og kreative. Så mange gode forslag de har gitt oss. Dette skal det bli gøy å jobbe videre med, sier en meget fornøyd skoleutvikler Beate Aske Løtveit.